Mina tjänster

Som barnrättsombud värnar jag om barns trygghet och rättigheter i samhället.  

Hjälp att komma hem 

Har du eller någon i din närhet drabbats av sjukdom där er tillvaro ställer helt nya krav på vardagen? Har ert barn fötts eller drabbats av en allvarlig sjukdom och det verkar omöjligt att få ihop livet igen? Har du en känsla av hopplöshet och att ingenting är begripligt? Måste du lära dig mycket om en ny sjukdom på kort tid och samtidigt hantera kris, sorg, trötthet, läxhjälp och allt annat som fortgår i livet?  Har du ett dåligt samvete som håller dig sömnlös om nätterna? Har ni svårt att hitta rätt assistent till ert sjuka barn? När får ni komma hem? 

Oavsett var du befinner dig så kan jag erbjuda dig och din familj en akut, tillfällig eller regelbunden lösning i ert hem. Nina Nurse ger er familj stöd, avlastning, omvårdnad och sjukvård utifrån era behov.  Är det framförallt samtalsstöd eller stöd och transport till och från sjukhusbesöket ni behöver eller en professionell sjuksköterska till ert sjuka barn eller din sambo/make/mamma? Tveka inte att höra av er till Nina Nurse för stora eller små behov.  

Jag är specialistsjuksköterska inom barn och ungdom och har lång erfarenhet att vårda sjuka barn och bemöta familjer i olika krisstadier. Jag kan utföra de flesta medicintekniska vårdhandlingar såsom CPAP, BiPAP, CVK:er, Port-A-Cath, Ventrikelsond, PEG etc. samt övriga sedvanliga medicinska sjuksköterskeuppgifter samt omvårdnad. 

 • Skräddarsydda lösningar för era specifika önskemål i hemmet med ett sjukt barn eller en sjuk familjemedlem. 
 • Medan du vilar, arbetar, handlar, joggar eller reser är er sjuka familjemedlem i trygga händer. 
 • Erbjuder stöd och avlastning 
 • Skjuts till/från sjukhus, rehabilitering, apotek etc.  
 • Administrera läkemedel, utföra avancerad sjukvård och omvårdnad i hemmet under några timmar, en dag i veckan eller över en helg. 

Nina Nurse AB - care for you  

Vad ska jag välja för test? PCR eller Antigen test? Varför är PCR-test så dyrt? 

Ska du ut och resa är det fortfarande oftast ett PCR-test som krävs. Ett PCR-test har hög tillförlitlighet och används för att diagnosticera om pågående infektion av Covid-19 förekommer. Kostnaden för enbart analys av PCR-test (SARS-coronavirus 2) är drygt 2000:-* utöver kostnader för leverans och sjuksköterska/läkare.  Under rådande Pandemi hjälper många privata laboratorium till och priserna har reglerat för att möta upp det ökade behovet av testning. 

PCR-test ska analyseras vid ackrediterade laboratorium och det krävs ett led av personal, såsom laboratorietekniker och läkare, för att analysera och diagnostisera ert test. En process som tar flera timmar. 

Blir du erbjuden ett PCR test där du utlovas svar inom 1- 2 h är det stor risk att det är ett oseriöst bolag, det tar timmar innan ett svar kan ges ut för PCR-test, förutom transportsträckan till laboratoriet. Undantag finns, såsom express analys. Kännetecken för dem är ett högt pris. 

En del bolag erbjuder mycket låga priser jämfört med övriga marknaden, det kan betyda risk för bedrägeri. Många bluff företag florerar tyvärr under pandemin.

Be alltid om certifikat till företagets laboratorium. Vårt laboratorium Life Genomics i Göteborg är självklart ett ackrediterat laboratorium och deras certifikat bifogas i ert intyg. 

Antigen test: 

Vi har väntat länge på att ta in dessa  "snabbtester" då vi ställer höga krav på testets tillförlitlighet. Vi är mycket glada att kunna erbjuda våra kunder ett snabbare, billigare alternativ att testa sig för Covid-19. 

Antigen test är ett utmärkt komplement till PCR-test. Båda metoderna, PCR och Antigen, är för att påvisa pågående virussmitta. PCR test är fortfarande det säkraste testet vi har för att påvisa covidinfektion då analysen reagerar på väldigt låga virusnivåer, nackdelen är att de kräver analys på laboratorium och därmed tar det tid att få svar.  

Fördelen med att vi kan erbjuda antigentest är att de kan påvisa aktiv covidinfektion direkt, inom 10-30 minuter.  Nackdelen är att det krävs högre nivåer av virus för att testet ska ge utslag jämfört med ett PCR-test. Därav ska  Antigen test främst användas på personer med tydliga symtom. Det är viktigt som kund att vara införstådd i detta och i de fall ert test visar negativt, trots att du känner av förkylningssymtom, rekommenderas alltid att gå vidare med att PCR-test. 

De Antigen tester vi använder uppfyller de krav Folkhälsomyndigheten ställer och certifikat på testets validitet medföljer i ert intyg. De är godkända för resa till UK, USA och inom EU. Sensiviteten ligger på 95,7% och specificiteten på 99,1% (95% CI). Danmark och Norge accepterar numera inresa med intyg på utför, negativt, Antigen-test.


Behöver ni PCR-test med reseintyg? Vi ger er personlig service och garanti på svar och intyg dagen efter. 

Vi svarar på era frågor om Covid och vad som krävs för just ert ändamål. För idrottsföreningar har vi specifika erbjudanden och kostnadsfritt besök på plats där ni är. Vi utfärdar snabbt och med garanti digitala reseintyg på engelska, med passnummer och certifikat på laboratorium och testmaterial. Svar och intyg ges alltid dagen efter ca kl 17-21, måndag-söndag. Det kan vi garantera. 

 • PCR-Test med Reseintyg
 • Antigen-Test
 • Reseintyg:  Läs först under "Villkor och föreskrifter".  
 • Fritt hembesök 
 • För barnfamiljer så erbjuder vi provtagning av Barnspecialistsjuksköterska och kostnadsfritt hembesök inom centrala Stockholm, förfrågan måste skickas per mail/sms först. 
 • Generösa erbjudanden till lokala företag, för prisförfrågan vänligen skicka ett mail till oss. Vi erbjuder stor flexibilitet på tider och besök hos övriga småföretagare 
PCR-test helger: 


Information om reseintyg 

För beställning av enbart Reseintyg behöver ni redan ha tagit ert test hos annan klinik/vårdinrättning och fått ett provsvar. Vi utfärdar EJ reseintyg på självtester eller test via 1177. 1177 är enbart till för dem som har symtom eller behöver vård, inte för er med  avsikt att införskaffa ett reseintyg.  

 • Ni som kund ansvarar för att kontrollera och följa de regler och bestämmelser som gäller i respektive land, se länk nedan från ambassaden.
 • För er säkerhets skull boka inga resor innan ni har ert provsvar tillhands. Vi garanterar att intyg utförs korrekt och i enlighet med de lagar och riktlinjer som gäller men därefter avgör ert faktiska provsvar om ni bör resa, arbeta eller besöka era äldre släktingar. 

 • Efter er bokning: ett dokument skickas till er där ni följer instruktionen och bifogar ert provsvar. Vi utfärdar ert intyg inom 24 h, oftast inom några timmar, vid bokning  vardagar under öppettider. 
 • Är det mycket bråttom (mindre än 12 h till avgång) skriv ”BRÅDSKANDE”  i ett sms så svarar vi om vi kan hjälpa er. Ni måste alltså först skicka en förfrågan per sms. 
 • Läkarintyg. Till vissa resmål eller ändamål efterfrågas läkarens signatur. Beställ under Reseintyg i Timecenter. 
 • Vid bokning av våra tjänster gäller avbokning senast 24 h innan bokad tid. Läs mer under  "Villkor och föreskrifter" i menyn

Länkar, fakta:

 • För fakta om vår samarbetspartner, tataa biocenter:https://www.tataa.com/
 • Vårt laboratorium: https://www.lifegenomics.se
 • Tllgänglig för korta eller längre uppdrag inom barnsjukvård, akutsjukvård, telefonrådgivning, mottagningsarbete samt övriga uppdrag inom både privata- och offentliga sektorn. 
 • Företrädesvis uppdrag inom Stockholm län men även Gotland, Göteborg och Norrland är intressant. 
 • Flexibel, positiv och energisk sjuksköterska och specialistsjuksköterska söker spännande uppdrag.

Nina Nurse AB - care for you 

Rådgivning

Nybliven mamma och behöver stöd och råd kring ditt barns utveckling, hälsa eller beteenden? Vad är normalt? När ska jag bli orolig som förälder?  Nina Nurse erbjuder rådgivning per telefon, hembesök och avlastning för ditt frisörbesök, ett möte eller när du behöver några timmar för dig själv. Jag ställer inga frågor "varför" eller värderar orsaker till ditt behov av avlastning, mitt uppdrag är att ge en professionell lösning för dig och din familj. Har du ett barn med kolik och behöver några timmars vila eller en god natts sömn? Tveka inte att kontakta mig på Nina Nurse. 

 • Telefonrådgivning barnsjukdomar och allmän rådgivning om ditt barn 
 • Strukturerad rådgivning vid barn med kolik eller medfödd eller förvärvad sjukdom 
 • Hembesök och avlastning 

"Allt känns krångligt och gör att vi aldrig får komma hem från sjukhuset, jag har inte sovit hemma på 4 månader med min dotter som är 2,5 år gammal."                                        /Alice, 32 år.